De Ondernemers

Wij zijn akkerbouwer André, melkveehouder Wichert, de tuinsters Angelien, Welmoet en Linde, en winkelier Wessel.  We vormen samen De Groene Kring.
Wij boeren op biologische en innovatieve wijze en ontvangen u graag op onze bedrijven. Graag tot ziens!

Tuinderij de Stroom

Op het landgoed Heerlijkheid Hemmen, naast de rivier de Linge, ligt Tuinderij de Stroom. Het is opgericht in 2006 door Welmoet de Waard en Angelien Hertgers. In 2012 is het bedrijf uitgebreid met een nieuwe vennoot, Linde Swart.

Meer over de tuinderij

Boerderij Opneij

 In het voorjaar van 2006 hebben wij, Franka Tomassen en Wichert Koopman, ons met onze kinderen en zo’n 100 stuks koeien en kalveren gevestigd op een boerderij vlakbij Hemmen. Ons bedrijf is een voortzetting van het ouderlijk bedrijf van Franka dat gevestigd was in het Limburgse Nederweert. We zijn als het ware ‘opneij’ begonnen. Vandaar de naam van onze boerderij.
Meer over Boerderij Opneij

Ekoboerderij De Lingehof

Wij, Marieke en André Jurrius zijn in 2005 op de Lingehof gekomen. André is een echte Hemmenaar, boerenzoon en opgegroeid op de plek waar nu het proefstation is, dus vlak naast de Lingehof. Na omzwervingen te hebben gemaakt in Canada en Zeeland, mogelijkheden onderzocht en ervaring opgedaan, kwam de mogelijkheid om in Hemmen te gaan boeren.
Meer over de Lingehof


Eetwinkel De Smidse

De Smidse is een prachtige natuurvoedingswinkel in de oude smederij van landgoed Heerlijkheid Hemmen. U kunt de schoorsteen waaronder het smidse vuur brandde nog zien zitten in de winkel. Tevens staat naast de winkel een monumentale hoefstal, waar vroeger de paarden beslagen werden (ons logo).
Meer over Eetwinkel De Smidse
Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - Europa investeert in zijn Platteland